Meer persoonlijk contact

Hoe goed kennen collega’s elkaar eigenlijk? In veel situaties delen collega’s niet heel veel met elkaar. Werk en privé houden ze gescheiden, want al die dingen die thuis spelen leiden alleen maar af van het werk. En voor hun werk worden ze immers betaald en dus houden ze de persoonlijke zaken wel voor zichzelf.

Het kan natuurlijk ook zo zijn omdat het gewoon niet gebruikelijk is om over persoonlijke zaken te praten. En alles wat je zegt kan ook nog eens tegen je gebruikt worden. Misschien word je er wel om uitgelachen.

Hoe dan ook, ik ben van mening dat een medewerker pas echt goed kan functioneren als hij/zij zich geaccepteerd voelt door collega’s. En dat kan alleen als de collega’s oog en oor hebben voor heel de mens. Dus inclusief persoonlijke situaties en met de persoonlijke geschiedenissen.

Natuurlijk bepaalt ieder zelf wat en hoeveel hij/zij over zichzelf deelt, maar het is belangrijk dat ieder zich vrij voelt om zich te uiten en meer van zichzelf te laten zien. Want al die eigen(aardig)heden maken de mens namelijk bijzonder, die maken de mens interessanter en die maken de collega waardevoller. De sfeer op het werk zal verbeteren omdat men beter weet hoe men met de ander rekening kan houden. En hierdoor zal ook het resultaat van de afdeling of de organisatie verbeteren.

De Haalbare Kaart heeft veel werkvormen waarbij collega’s elkaar op een persoonlijke manier beter leren kennen en waarbij positieve nieuwsgierigheid ontstaat. En dat zorgt dan weer voor meer verbinding. En dit alles binnen een veilige sfeer!

 

Deel dit bericht via:

Ayse T.

Grappig om te merken dat ik nu veel meer over mijn collega’s weet en veel makkelijker een praatje maak. Hartstikke leuk gewoon.