Haal meer uit je team

Herken je het volgende? Je hebt veel prettige collega’s, de sfeer is over het algemeen best okay, de werkoverleggen gaan prima, maar toch…

Op een of andere manier heb je toch het idee dat er meer in je team zit dat wat je te zien krijgt. De resultaten zijn onvoldoende of in ieder geval valt er wat te verbeteren. Toch lukt dit maar niet. Er wordt veel gepraat over wat er moet veranderen, maar het gebeurt maar niet. Het lijkt er meer op dat er geen knopen doorgehakt worden en iedereen gewoon blijft doorgaan op de bekende weg.

Er wordt in zulke situaties vaak naar de leiding gekeken. De directeur/manager/teamleider is verantwoordelijk voor de gang van zaken en de teamleden zijn hierin volgend. Althans, zo wordt het door veel mensen ervaren. Maar klopt dit eigenlijk wel? Wie is er eigenlijk verantwoordelijk voor de gang van zaken?

Veel mensen willen niet als een klein kind aan de hand genomen worden omdat ze geen klein kind zijn. Maar tegelijkertijd willen ze ook niet teveel verantwoordelijkheid dragen. Dus wie bepaalt er eigenlijk de gang van zaken???? De leiding of de teamleden? Een lastige maar heel belangrijke vraag die toch beantwoord moet worden. Want als je meer uit je team wilt halen, is het belangrijk om te weten hoe de verwachtingen zijn op dit terrein.

In “De Wereld van Verschil” ontdek je op een mooie manier hoe ieder hier in staat en hoe je duidelijkheid kunt krijgen over de onderlinge verwachtingen. En als je wilt weten hoe dat werkt: www.dehaalbarekaart.nl

 

Bert Bos

Met De Haalbare Kaart breng ik teams letterlijk in kaart en help ik om de energie binnen een team de juiste kant op te laten stromen. Ik gun ieder een prettige werkvloer zonder irritaties en zonder gedoe.