Over de Haalbare Kaart

Energiek

Ik vind het belangrijk dat er niet te veel gepraat wordt, tenzij het gaat over wat gedrag doet met de ander en met het team. Een praktische aanpak is wat mij typeert. Niet te veel praten maar aan de slag. Letterlijk in beweging komen om ook op mentaal gebied in beweging te komen. Dat is waar De Haalbare Kaart voor staat.

Effectief

Door zowel letterlijk als figuurlijk in beweging te komen kan er iets moois ontstaan. Dit werkt heel effectief omdat voorkomen wordt dat er heel lang over thema’s nagedacht en gesproken wordt. Veranderingen krijgen pas vorm als men in actie komt en met elkaar aan de slag gaat.

Persoonlijk

In onze online wereld gebeurt steeds meer ‘op afstand’. Elkaar ergens rechtstreeks op aanspreken zit er steeds minder bij. Dit vind ik jammer omdat volgens ons het échte contact veel beter off line kan zijn. Ik kies daarom voor een persoonlijkere face-to-face benadering.

Vrolijk

Vanuit een positieve en vrolijke basis werk ik aan serieuze thema’s. Via maffe, grappige, soms absurde opdrachten zorg ik voor vrolijkheid om positieve energie te stimuleren. En die positieve energie werkt door tot op de werkvloer.

Hoi, ik ben Bert Bos

Ik ben 60 jaar, getrouwd en vader van Bas. Ik kom uit een gezin dat een centrale plek had in het dorpshuis van het Twentse Vroomshoop. Als kleine jongen hielp ik al mee tijdens bruiloften, vergaderingen, clubs, begrafenissen en feestavonden. En zo leerde ik van jongs af aan om te werken met (grote) groepen. Het was dan ook niet vreemd dat ik na mijn middelbare schooltijd een studie koos in het verlengde hiervan; Recreatief Toeristisch Werk aan een sociale academie. Tijdens en na mijn studietijd heb ik mij altijd beziggehouden met het organiseren van sociale dynamiek om mensen dichter bij elkaar te brengen, een leuke tijd te hebben en de sfeer er beter van te laten worden. In al die jaren heb ik mij ontwikkeld tot iemand met een scherp oog voor groepsdynamica; hoe verhouden mensen zich tot elkaar en hoe is de sfeer? Begrijpt men elkaar? Is er onderling vertrouwen? Spreekt men eigenlijk wel dezelfde taal? En als dit niet zo is, wat kan er dan verbeterd worden? Mijn jarenlange ervaring hiermee heeft ertoe geleid dat ik nu als trainer mijn inzichten graag wil delen met teams die het belangrijk vinden dat de samenwerking prettig verloopt en die begrijpen dat een prettige samenwerking leidt tot een hoger rendement op het werk.