Teamtrainingen

Om een topteam te maken

Tijdens de team trainingen wordt het team letterlijk ‘IN KAART gebracht en gaan we serieus aan de slag op de vloermat met ‘De Wereld van Verschil’. Op deze mooie mat ontdek je heel veel over je gedrag ten opzichte van anderen. Ook ontdek je hoe en waarom we verschillend naar dingen kijken of waar juist overeenkomsten te vinden zijn. Je ontdekt waar en waarom collega’s elkaar aanvullen of juist tegenwerken. Dit alles zorgt voor prachtige inzichten en voor meer begrip voor elkaar: de basis voor een versteviging van de onderlinge verhoudingen en prettigere samenwerking. Het werk wordt veel makkelijker en beter omdat ruis en irritatie verdwijnen. Hoe mooi is dat?  En dat op een wereldkaart met een schaal van 1 : 1. Face to Face en met een open blik naar een verbetering van de resultaten en het verhogen van het werkplezier voor elke collega! Heel  erg waardevol voor allen, zeker in tijden van krapte op de arbeidsmarkt!!

Lees hieronder de verschillende  mogelijkheden die De Haalbare Kaart te bieden heeft.

Stap 1

Verschillen op de werkvloer

Tijdens deze basistraining wordt het team letterlijk in kaart gebracht. Aan de hand van een boeiende en gevalideerde test ontdekt je  meer inzicht in je eigen gedragsstijl en wordt veel duidelijk over waarom je sommige mensen leuk vindt of juist niet. Je krijgt een eigen kaart met veel interessante informatie over jouw gedrag.  Er ontstaat meer begrip voor de verschillen die er zijn en wat er verbeterd kan worden.

Ook als workshop (2 uur) te boeken!

 

 Stap 2

Omgaan met  de verschillen

Mensen op de werkvloer hebben altijd invloed op elkaar, maar hoe ziet dat er dan uit? Want wie bepaalt eigenlijk wiens invloed de doorslag geeft?  Helpen collega’s elkaar verder of zijn ze eerder een blok aan elkaars been? Tijdens deze training wordt ingegaan op hoe we elkaar beïnvloeden en hoe collega’s elkaar op een opbouwende manier kunnen  aanspreken op het  gedrag en elkaar echt verder kunnen helpen.

Is persoonlijk en prettig rechtstreeks!

 

 Stap 3

Bouwen aan jullie team

Een goed functionerend team is belangrijk voor het resultaat van de organisatie. Maar hoe moet het team dan ingericht worden om doelen zo goed mogelijk te bereiken? Zit ieder wel op de juiste plek? Zijn er misschien onbekende talenten die ontdekt en aangeboord kunnen worden ten dienste van het grote geheel? Tijdens dit meerdaagse traject wordt dit onderzocht én ga je er mee aan de slag!

Trajectmatig maatwerk!

 

Kies nu het pakket dat bij jou past!

Uitspraken na een team training

Veelgestelde vragen

Hoe voorkom je dat we blijven doen zoals we altijd doen?

Een veelgehoorde opmerking na trainingen is dat er eigenlijk weinig echt verandert. We zijn gewoontedieren en houden graag vast aan onze bekende manieren.

Bij De Haalbare Kaart zetten we in op de basis van samenwerking; elkaar aanspreken op het gedrag en begrip hebben voor de verschillen. Door met elkaar te onderzoeken wat ieder nodig heeft om te groeien en te snappen waar we elkaar afremmen, wordt voorkomen dat we terugvallen in oude patronen.

Wat maakt De Haalbare Kaart anders?

De trainingen van De Haalbare Kaart zijn laagdrempelig en toch heel persoonlijk. De manier van werken nodigt uit om met elkaar te onderzoeken wat de beste manier van samenwerken is. Daarnaast is er een ingebouwd mechanisme om te zorgen voor resultaat.

Is er een ideale team-samenstelling te bedenken?

In algemene zin is dat moeilijk te zeggen. Wat ideaal is, is afhankelijk van veel verschillende factoren. En die factoren zijn telkens anders. Het is wel goed mogelijk om te onderzoeken hoe de teamleden zich het best kunnen verhouden tot die factoren en weten hoe ze elkaar en het totaal verder kunnen helpen.

Kan er ook individueel gecoacht worden?

Jazeker. Ieder mens maakt ontwikkelingen door. Ook als onderdeel van een team. En om ervoor te zorgen dat iemand zich passend ontwikkelt binnen het team, is individuele coaching heel verstandig. Zeker voor teamleiders is dit een effectieve manier.

Gerelateerde blogs

Vastgeroest

Vastgeroest

Niet iedereen houdt van afwisseling, veel mensen vinden het prettig om routines te hebben en niet te hoeven nadenken over de bezigheden of doelen. Misschien geldt dit ook voor jou. Het gaat best lang goed, maar er kan een moment komen dat je je realiseert dat jouw...

Lees meer
Laat-Maar-Scenario

Laat-Maar-Scenario

Sluipenderwijs merk je dat je er klaar mee bent. Je hebt al vaak laten merken dat je iets wilt regelen, maar er wordt niks mee gedaan. "Ach laat ook maar", en voordat je het weet heb je je wens of plan geparkeerd. Vaak zie je dat dit soort Laat-Maar-Scenario in teams...

Lees meer
Team Optimalisatie

Team Optimalisatie

Waarom loopt het niet optimaal? Je denkt leuke collega's te hebben, collega's die dezelfde motivatie hebben en goed werk willen leveren. Collega's die elkaar ondersteunen als het nodig is, maar elkaar ook durven aanspreken als iets niet goed gaat. Maar op een of...

Lees meer