De Schaal van Samenwerking

VERANDERINGEN BINNEN DE ORGANISATIE?

                              HET MOMENT OM DE SCHAAL VAN SAMENWERKING ERBIJ TE HALEN!

Nieuwe collega’s, een andere leidinggevende of een aangepaste doelstelling; het  kunnen goede factoren zijn om de bestaande dynamiek binnen het team te laten veranderen. Zijn die veranderingen om blij van te worden of juist niet?

Hoe dan ook, er ontstaat een goede reden om het team onder de loep te nemen en te onderzoeken hoe het er eigenlijk voor staat.  

Dankzij de Schaal van Samenwerking krijgen teamleden inzicht in de stand van zaken en waar de kansen opgepakt kunnen worden naar een (nog) betere en prettigere samenwerking en een beter resultaat van het team.

Een interessante vraag om bij stil te staan, want wie is eigenlijk verantwoordelijk voor de dynamiek binnen het team? Hoe ontstaat een bepaalde dynamiek en is dat dan ook wat je wilt? Hoe is de sfeer binnen het team? Wordt er samengewerkt of doet iedereen maar wat? En als iedereen maar wat doet, is dat dan helpend voor het teamdoel? 

We vinden het meestal niet makkelijk om elkaar rechtstreeks aan te spreken over de voortgang of iemands prestaties. Daarom blijven veel dingen onbesproken met als gevolg dat mooie kansen onbenut blijven en er langzamerhand irritaties ontstaan (of erger). Doodzonde en niet nodig! 

Hoe is dit te voorkomen en hoe kun je dit ombuigen naar écht samenwerken? Hoe kun je er voor zorgen dat het team in de gewenste stand komt te staan en teamleden blij zijn met zichzelf en elkaar?

Ik vertel je er graag meer over!

Veelgestelde vragen

Zijn de uitjes fysiek heftig om te doen?

Nee dat zijn ze niet. De binnenactiviteiten zijn het minst fysiek, maar de buitenactiviteiten vragen geen grote fysieke inspanningen. En als een activiteit toch te ingewikkeld is, dan wordt ter plekke voor een alternatief gezorgd.

Waar worden de bedrijfsuitjes aangeboden?

We zijn het meest en makkelijkst actief in Midden Nederland, maar op verzoek kunnen we ook elders aan de slag gaan. 

We hebben maar een klein team, is dat erg?

Onze teamprogramma’s zijn gebaseerd op 10 personen of meer. Minder kan wel, maar dan is het handig om hierover af te stemmen met ons.

Gerelateerde blogs

Laat-Maar-Scenario

Laat-Maar-Scenario

Sluipenderwijs merk je dat je er klaar mee bent. Je hebt al vaak laten merken dat je iets wilt regelen, maar er wordt niks mee gedaan. "Ach laat ook maar", en voordat je het weet heb je je wens of plan geparkeerd. Vaak zie je dat dit soort Laat-Maar-Scenario in teams...

Lees meer
Team Optimalisatie

Team Optimalisatie

Waarom loopt het niet optimaal? Je denkt leuke collega's te hebben, collega's die dezelfde motivatie hebben en goed werk willen leveren. Collega's die elkaar ondersteunen als het nodig is, maar elkaar ook durven aanspreken als iets niet goed gaat. Maar op een of...

Lees meer
Haal meer uit je team

Haal meer uit je team

Herken je het volgende? Je hebt veel prettige collega's, de sfeer is over het algemeen best okay, de werkoverleggen gaan prima, maar toch... Op een of andere manier heb je toch het idee dat er meer in je team zit dat wat je te zien krijgt. De resultaten zijn...

Lees meer