Meer openheid

Veel mensen kunnen last hebben van verlegenheid en zullen om die reden niet heel snel iets vertellen over zichzelf. Er zijn ook mensen die non stop aan het kletsen zijn en wel een open boek lijken. Op dit terrein zijn er een heleboel verschillende types te bedenken.

In veel gevallen ontstaat er een ‘niksige’ sfeer waarbij ongemakkelijke situaties ontstaan, want waar moet je het eigenlijk over hebben met elkaar?

Als dit lang duurt, dan kan het pijnlijk worden. Er wordt nog wel gesproken over zakelijke dingen, maar er zit weinig smeerolie tussen de professionele overleggen. En dat gaat op gegeven moment schuren. Jammer, want met wat smeerolie erbij kan het allemaal veel prettiger gaan verlopen.

Vandaar: zorg voor sociale smeerolie op de werkvloer, zorg voor nieuwgierigheid naar wat ons meer bezighoudt. Wie is die collega nou eigenlijk, wat houdt haar bezig, waar komt hij eigenlijk vandaan?

De Haalbare Kaart heeft een aantal fantastische manier om sociale smeerolie toe te dienen en van het team een gesmeerd geheel te maken. Wel zo prettig en wel zo open.

 

Deel dit bericht via:

Antoinette de J.

Toen ik merkte dat mijn collega’s over hun twijfels durfden te praten, merkte ik dat ik dat eigenlijk heel prettig vond. Nu ben ik ook veel opener.